Sådan fletter du hjerter og andet julepynt

 

Der findes vel næsten ikke noget mere dansk og klassisk julepynt end det flettede hjerte. Det siges at H. C. Andersen flettede det første omkring år 1860 og siden er der flettet rigtig mange hjerter rundt omkring i de danske hjem, skoler, børnehaver osv.

De seneste år har formerne udviklet sig og man kan nu finde skabeloner til de fineste hjerter med sjove, smukke og indviklede motiver flettet ind.
Men hvis jeg skal være helt ærlig, er min tålmodighed ikke god til flette-fumleri med mange og indviklede former, der skal passe sammen på en helt bestemt måde. Til gengæld elsker jeg at sætte mit eget præg på tingene og lege med forskellige udtryk.

Jeg har derfor lavet en masse forskellige modeller, der alle sammen skal flettes sammen, men hvor det er masser af mulighed for at skabe noget, der er helt dit eget.

OBS! Hvis du skriver dig op i boksen nederst på siden, får du instruktioner og et par ekstra skabeloner i en samlet pdf.

 

Materialer:

En skabelon – download museskabelonen her.

Forskellige typer af papir – glanspapir, gavepapir, designpapir, sider fra bøger og blade osv. Papiret skal dog ikke være alt for kraftigt, da det så bliver for svært at flette med. Hvis papiret er for tyndt, bliver fletværket skrøbeligt, slasket og går let itu, men tyndt papir kan bruges ved at lime to stykker sammen eller stryge vlieseline bag på. Lim/stryg før du klipper.

Saks
Lim / limstift
Klipsemaskine / tape / knappenåle
Evt. snor / bånd til ophæng
Evt. pynt

 

Sådan gør du

Print skabelonen.

Klip skabelonen langs den stiplede linje. Klip et par cm udenfor resten.

Du skal bruge to stykker papir, gerne i forskellige faver eller mønstre.

Fold papir/stof på midten, så det ligger dobbelt og læg skabelonens stiplede kant op til folden. Sæt skabelonen fast med klips, nåle eller tape. På den måde er det lettere at klippe delene ud uden at de forskubber sig undervejs.

Klip først snittene (de grå streger) og derefter rundt om (de sorte streger).

 

Og så skal der flettes

Instruktionen er for overskuelighedens skyld vist med den simple hjerteform, men samme metode bruges til at flette mus, engle m.m.

“Har du prøvet at flette en snemand?
Hvad med en engel eller et rensdyr?

Flet let julepynt indeholder masser af skabeloner og inspiration til fletværker, der har tradition i de klassiske julehjerter, men i helt nye former og med rig mulighed for at tilsætte et drys af din egen stil og personlighed.

Modellerne er lavet så også begynder-flettere kan være med og der er udførlige trin-for-trin anvisninger til fletteteknikkerne.

Alt hvad du har brug for, er papir, saks, lim og en portion hyggelig jule-klippe-klistre-tid.

God fornøjelse!

Køb bogen som paperback eller pdf her

Skriv dig op her for at få instruktionen og et par ekstra skabeloner i en samlet pdf

* nødvendig

Bekræft at du vil modtage emails fra Charlotte Engel Studio:

Du kan altid fortryde ved at klikke på afmeldingslinket i foden af de e-mails, du modtager fra mig eller sende en mail til ce@charlotteengelstudio.com. Ved at klikke nedenfor accepterer du, at jeg må behandle dine oplysninger.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.